ĢIMENES ATPŪTAS ISTABAS IZVEIDE DZEMDĪBU NAMĀ

Dzemdību nama fonds aicina atbalstīt ģimenes atpūtas un rotaļu istabas izveidi dzemdību namā

Šovasar dibinātais Dzemdību nama fonds aicina kopīgi īstenot ideju par Ģimenes atpūtas un rotaļu istabas izveidi Rīgas Dzemdību namā, kur vecāki kopā ar lielākiem un mazākiem bērniem varētu atpūsties un rotaļāties.

Projekta ieskaņas pasākums notiks Tēvu dienā  – 8.septembrī plkst.14.00 Dzemdību nama 5.stāva pagaidām vēl neizremontētajā telpā, kas drīzumā ar sabiedrības atbalstu varētu pārtapt par krāsainu rotaļzemi.

“Parasti pie pavisam mazajiem brāļiem vai māsām ciemos Dzemdību namā ierodas arī vecākie bērni. Pirmā satikšanās, protams, ir ļoti svarīga un interesanta, bet, ja ir vēlme vai vajadzība Dzemdību namā uzturēties ilgāk, būtu jauki, ja vecākiem būtu vieta, kur relaksēties un mazajiem ciemiņiem, kur parotaļāties, lai Dzemdību nama apmeklējums visai ģimenei būtu liels, spilgtiem un pozitīviem iespaidiem bagāts notikums,” stāsta fonda valdes locekle, divu bērnu māmiņa Inese Vaikule.

Projektu iecerēts īstenot sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Interjera nodaļas studentiem un pasniedzējiem.

Projekta ieskaņas pasākumā 8.septembrī plkst.14.00 aicināti piedalīties mediju pāstāvji, personāls, aicinātas būs arī visas Rīgas Dzemdību namā tobrīd esošās  ģimenes, kas saņems mazas dāvaniņas no fonda atbalstītāja Procter&Gamble Latvija. Pasākumā piedalīsies fonda vadība, tostarp fonda padomes priekšsēdētājs Andris Lauciņš ar sievu Aurēliju Anužīti-Lauciņu, bet muzikāli pasākumu ieskandinās mūziķi – Māra Upmane-Holšteine un Goran Gora, kuru trīs bērni pasaulē nākuši tieši Rīgas Dzemdību namā.

Par Dzemdību nama fondu:

Dzemdību nama fonds dibināts  šī gada 31.maijā. Fonda mērķis ir veicināt atbalstu ģimenēm pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību periodā ikdienā un dažādās krīzes situācijās, lai vairotu topošo un jauno vecāku zināšanas par jaundzimušo aprūpes jautājumiem, kā arī  lai turpinātu attīstīt Rīgas Dzemdību namu kā inovatīvāko un drošāko dzemdību palīdzības iestādi Latvijā.

Fonda dibinātāju vidū ir Dzemdību nama ilggadējie ārsti – Jaundzimušo Intensīvās terapijas vadītājs, neonatologs Juris Šleiers, ārste-ginekoloģe, pašreizējā Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova un ilggadīgā tā vadītāja Ilze Lietuviete, ērģelniece Iveta Apkalna, vēstniece Baiba Braže, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, kā arī Lauciņu, Ozolu un Piķeļu ģimenes. Fonda valdes priekšēdētāja ir ārste, ginekoloģe un dzemdību speciāliste Elizabete Pumpure.

Papildu informācija:

Inese Vaikule
Dzemdību nama fonda valdes locekle
E-pasts: inese.vaikule@inbox.lv
M: +371 2933918

Scroll to Top
Scroll to Top