2020. GADA ATSKATS

Lai arī 2020. gads ir bijis ļoti neparasts un pārmaiņām bagāts mums visiem, Dzemdību nama fonds ir aktīvi darbojies atbilstoši katra perioda piedāvātajām iespējām.

Šis gads mums iesākās ar labdarības vakariņu pasākumu mūzikas namā Daile. Pasākumā piedalījās brīnišķīgi fonda domubiedri un atbalstītāji, ar kuru palīdzību fondam izdevās savākt vairāk nekā 20 tūkstošus EUR. Šie līdzekļi tika izlietoti jaunas iekārtas iegādei, kas ļauj, neveicot dūrienu, jaundzimušajiem noteikt gāzu līdzsvaru asinīs.

2020. gada vasarā Dzemdību nama fonds kopā ar fonda patronesi A. Levites kundzi šo iekārtu dāvināja Dzemdību nama Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļai. Šobrīd personāls ir apmācīts, iekārta ir uzstādīta un tiek izmantota gadījumos, kad ārstiem jāizvērtē, vai jaundzimušajam ir nepieciešams elpošana atbalsts.

Šogad esam arī veikuši remontu telpā, kas kļūs par “Ģimenes atpūtas istabu” Rīgas Dzemdību namā. Šobrīd tā tiek papildināta ar mēbelēm un iekārtota, lai jau nākošgad to varētu iedzīvināt jaunie brāļi un māsas un atvilkt elpu vecāki. Lielu atbalstu projekta īstenošanā mums snieguši uzņēmumi Amber Beverage Group, Daiļrade Koks, EVA – SAT, iVF Riga, RCG Lighthouse, Rīgas Būvserviss un TZMO Latvija.

Paralēli visam fonds uztur autokrēsliņu nomas parku, kas šogad padarījis braukšanu drošāku un atvieglojis izdevumu slogu vairākiem dvīnīšu vecākiem, kā arī ģimenei, ko šovasar papildinājuši trīnīši. Šajā projektā mēs īpaši izjūtam sabiedrības un jau mazliet pieredzējušāko jauno vecāku atbalstu, kas regulāri dalās ar autokrēsliņiem, no kuriem viņu mazulis jau izaudzis. Paldies Jums par to!

2020. gadā notikušas arī izmaiņas Dzemdību nama fonda komandā – fonda valdē tagad darbojas Elīna Ozola un Evita Baukerte. Elīna rūpējas par fonda projektu organizatorisko pusi un darbu ar ziedotājiem, bet Evita, būdama Rīgas Dzemdību nama darbiniece, nodrošina atbalstu fonda projektiem pašā Dzemdību namā.

Mēs sakām lielu paldies nu jau bijušajām valdes loceklēm Dr. Elizabetei Pumpurei un Inesei Vaikulei par fonda darbības uzsākšanu un nostiprināšanu!

Scroll to Top
Scroll to Top