Dzemdību nama fonds rīko Labdarības vakariņas

Dzemdību nama fonds 20.janvārī Mūzikas namā “Daile” rīko Labdarības vakariņas, kurās tiks vākti līdzekļi Dzemdību nama fonda mērķiem. Jau šogad Māmiņdienā Rīgas Dzemdību namā paredzēts atklāt Ģimenes atpūtas un rotaļistabu, kas šobrīd tiek remontēta par fondam ziedotajiem līdzekļiem. Paralēli Rīgas Dzemdību namā jau aktīvi darbojas zīdaiņu autokrēsliņu nomas parks dvīnīšu vecākiem. Šī fonda iniciatīva jau izpelnījusies plašu sabiedrības iesaisti un atzinību.

Šogad fonds iecerējis piesaistīt līdzekļus, lai Jaundzimušo Intensīvās terapijas nodaļai iegādātos vēl papildus “ķengurkrēslus” priekšlaicīgi dzimušo bērnu vecākiem, lai viņi ērti varētu pavadīt vairāk laika ar saviem bērniņiem. Zinātniski pierādīts, ka tieši ciešā saikne ar vecākiem, ādas kontakts un samīļošana ir spēka avots mazuļa veselībai. 

Dzemdību nama fonda dibinātājs un Intensīvās terapijas nodaļas vadītājs Juris Šleiers labprāt savā nodaļā redzētu jaunākās paaudzes Transkutāno asins gāzu analizatoru, kas ļauj monitorēt zīdainim ļoti svarīgos veselības rādītājus bez nepieciešamības veikt dūrienu.

Fonds vēlas veicināt iespēju nodrošināt vecmāšu mājas vizītes gadījumos, kad mediķi novēro, vai pati māmiņa jūt nepieciešamību pēc papildus atbalsta pēcdzemdību periodā. Tāpat Fonds vēlas sniegt dažāda veida atbalstu ģimenēm krīzes situācijās. Rudenī sadarbībā ar ģimenes psiholoģijas centru “Līna” iecerētas lekcijas Rīgas Dzemdību nama personālam par to, kā iejūtīgāk komunicēt krīzes situācijās ar ģimeni.

Labdarības vakariņās priekšnesumus dāvinās aktieri Zane un Vilis Daudziņi, mūziķi, daudzbērnu vecāki Māra Upmane-Holšteine un Goran Gora, kā arī mūziķu apvienības My Radiant You solisti Ilze un Jānis Driksnas. Pasākumu vadīs Dzemdību nama fonda dibinātāji – Aurēlija Anužīte Lauciņa un Ainārs Ozols.

Pasākumā notiks mākslas darbu labdarības izsole. Šos darbus ziedojuši privāti kolekcionāri, piedāvājot tādu pazīstamu mākslinieku kā Leo Kokle, Fridrihs Milts, Biruta Delle un Dita Lūse gleznas. Speciāli labdarības vakariņām  gleznu veidojis un ziedojis arī mākslinieks Artis Bute. Visi izsolē gūtie līdzekļi tiks novirzīti Dzemdību nama fonda izvirzīto mērķu sasniegšanai.

Dzemdību nama fonds izsaka visdziļāko pateicību visiem, kuri atbalstījuši Labdarības vakariņu rīkošanu – māksliniekiem, mūziķiem, mākslas darbu ziedotājiem, Mūzikas namam Daile, šefpavāram Raimondam Zommeram, uzņēmumam “Taka SPA”, trauku nomai “Banketērija” un rekvizītu nomai “Ko nomāt”, kā arī visiem fonda ziedotājiem.

Par Dzemdību nama fondu: 

Dzemdību nama fonds dibināts  pagājušā gada vasarā. Fonda mērķis ir veicināt atbalstu ģimenēm pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību periodā ikdienā un dažādās krīzes situācijās, lai vairotu topošo un jauno vecāku zināšanas par jaundzimušo aprūpes jautājumiem, kā arī lai turpinātu attīstīt Rīgas Dzemdību namu kā inovatīvāko un drošāko dzemdību palīdzības iestādi Latvijā.

Fonda dibinātāju vidū ir Dzemdību nama ilggadējie ārsti – Jaundzimušo Intensīvās terapijas vadītājs, neonatologs Juris Šleiers, ārste-ginekoloģe, pašreizējā Rīgas Dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Santa Markova un ilggadīgā tā vadītāja daktere Ilze Lietuviete, ērģelniece Iveta Apkalna, vēstniece Baiba Braže, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, kā arī Lauciņu, Ozolu un Piķeļu ģimenes. Fonda valdes priekšēdētāja ir ārste, ginekoloģe un dzemdību speciāliste Elizabete Pumpure.

Papildu informācija:
Elizabete Pumpure – Dzemdību nama fonda valdes priekšsēdētāja
M: +371 20254302
Inese Vaikule – Dzemdību nama fonda valdes locekle
M: +371 29339189
E-pasts: Info@dznfonds.lv
Atbalstīt:
“Dzemdību nama fonds”
vienotais reģistrācijas Nr. 40008289486
Adrese: Miera iela 45, Rīga, LV-1013
Konts: LV30UNLA0055001349799

Scroll to Top
Scroll to Top